Wszyscy mają metatematy, mam i JA!

Chłop i najmita. Dwóch osiłków, których połączył tajemniczy almanach. Oraz fakt, że są ścigani.
Bubeusz
Karta postaci:
Varmadijr ef Kajjen
Halo, bez Rodiego nigdzie się nie ruszam!

Ja widzę tu dwie opcje -
1) albo piszemy dalej normalnie, a Ele będzie po prostu odpisywał wolniej, tak jak mu życie pozwoli,
2) albo Rodi na ten trudny czas pójdzie sobie w zasłużoną, regeneracyjną kimkę slash fizjoterapię, a Varas się dla zabicia nudy poszwenda po klasztorze Illany i poodwala jakąś niezobowiązującą manianę, ale bez ruszania sesji dalej.

Pytanie, jak Ty wolisz, Fą.

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Dodam, że po takiej ranie i tak byłoby dość realistyczne, gdyby Rodi nie był od razu na chodzie, więc jak dla mnie Varas może powałęsać się trochę, porobić bonding z Yvette i Brunhildą, Dahl może przeprowadzić swój plan, który brzydki Bub zepsuł wychodząc za wcześnie z łaźni... więc możliwości są, ale to pytanie do Ela - co on woli.

Nic na siłę.
Veni, rescripsi, discessi

Denadareth
W oczekiwaniu, aż El nam coś odskrobnie (wink wink nudge nudge), zapraszam do przeczytania:
Calisha
Allyn
Kapłanki Iselii (to artykuł Buba, ale cosik tam podopisywałem).
Nimnarejska Świątynia Iselii - Dahl, Yvette bardziej (oficjalnie) jest pomocnicą czy nowicjuszką? Czy w ogóle dać ją poza hierarchią?
Kolejny wink wink nudge nudge - Dahl, jest tam parę odnośników do Yvette, które aż prosi się, by ktoś uzupełnił... ;)
Bub, to może mieć znaczenie - miałeś już jakąś koncepcję na Matkę nimnarejskiej świątyni Iselii? Dałbyś też radę cokolwiek opisać o historii świątyni?
Also, ta straż miejska pod Carandarem Thaesem to jest ta współpracująca z kapłankami w ramach frakcji Ocaleni?

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
Kurczę, jaka szkoda, że nie ma z nami Alvy :( ona była kapłanką Iselii i by mogła dużo powiedzieć.

Co do Matki - wydaje mi się, że jej imię się nawet gdzieś pojawiło, kto wie czy nie w sesji Depa, jak wydawała błogosławieństwo, by Neja mogła razem z nim opuścić klasztor. Zerknę w wolnej chwili do archiwum.

@Hal, jak tam archiwum? :3 i przy okazji pytanie do Ciebie o straż, ale mi się wydaje, że tak, to ta właśnie.

Bte. Den, świetna robota, mega dzięki za Twój contribution :)

Denadareth
Bubeusz pisze:
19 wrz 2022, 12:21
Co do Matki - wydaje mi się, że jej imię się nawet gdzieś pojawiło, kto wie czy nie w sesji Depa, jak wydawała błogosławieństwo, by Neja mogła razem z nim opuścić klasztor. Zerknę w wolnej chwili do archiwum.
Kurczę, coś mi się kojarzy, że Marigolda, ale głowy nie dam.
Ale to była ta stara, wredna i głupia? Co nie chciała Depowi dać Neji póki ten Kości Spełnienia nie dostarczy? To ja nie widzę jej jako jednej z przywódców frakcji starającej się dyplomacją działać ;)

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
O, no, to mogła być ona.
Ale wiesz jak to jest w takich ugrupowaniach. Funkcja dożywotnia, a że na starość ludziom odwala, więc de facto są odsuwani do funkcji reprezentatywnych i machania rączką jak papież, a decyzje i tak podejmuje rada i prosi Matkę o podpis.

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Good point, dorzucę.

Awatar użytkownika
Dahlien
Denadareth pisze:
19 wrz 2022, 11:58

Nimnarejska Świątynia Iselii - Dahl, Yvette bardziej (oficjalnie) jest pomocnicą czy nowicjuszką? Czy w ogóle dać ją poza hierarchią?

Kolejny wink wink nudge nudge - Dahl, jest tam parę odnośników do Yvette, które aż prosi się, by ktoś uzupełnił... ;)
Yvette jest nowicjuszką, która przez swój pyskaty jęzor nie jest jeszcze godna awansu do Córy Słońca. Mimo jednak tego tytułu z założenia praktycznie wszyscy ją w świątyni znają i cenią przez jej umiejętności, w tym bycie naprawdę dobrą uzdrowicielką.

Może kiedyś uzupełnię. Może. Ale mam lenia i raczej mi się nie będzie chciało.

Denadareth
Wierzę w Ciebie!

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Elefą, jak u Ciebie z możliwościami przerobowymi i weną? Any chance, że do nas wrócisz niedługo? Bo jeśli tak, to moglibyśmy stwierdzić, że póki co dochodzisz do siebie po ranie i gdy miałbyś już możliwości pisać, to byś ozdrowiał.

Tylko, Bub, chciałeś interakcje z Rodim. Jak byś chciał to ogarnąć? Może przeskoczyć na razie do przodu, jeśli Rodi by został na kuracji lub stwierdzić, że pogadaliście "off-screen" a potem moglibyście rozmowę w temacie-flashbacku ogarnąć?

Jestem otwarty na propozycję, ale chciałbym by historia poszła do przodu ;)

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
No średnio może iść do przodu, bo od tej rozmowy może zależeć, jaką przyjmiemy postawę i co w ogóle będziemy chcieli mówić/robić. Dlatego no niestety, ale chyba wolałbym czekać na Elefąta. Ale mam nadzieję, że Słonik ogarnie, już mu chyba się życie powyprostowywało.

EDIT

Gadałem z Elefątem i mamy generalnie zielone światło na zacovidowanie Rodiego i wsadzenie w kwarantannę. Tzn gorączkę, źle się poczuł i nie ma szans na rozmowę i nasze postaci są wolne.

Tylko że. Varas tego tak nie zostawi. I będzie pewnie chodzić odwiedzać Rodiego. No ale można pokombinować, żeby robił to jakoś poza fabułą czy coś. I w czasie tych odwiedzin uznajemy, że nie rozmawiają o niczym poważnym, bo nie chce go stresować czy coś?

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Ok, Pisklak zasnął, więc miałem chwilę na posta.
Bub może zareagować, jak mu tam pasuje, Yvette niech stwierdzi, że Rodi nie jest w stanie nigdzie iść, musi leżeć i przekaże go jakiejś nowicjuszce.
Zamykamy interludium i rozpoczynamy nowy rozdział. Może być w ten sposób?
Bubeusz pisze:
18 paź 2022, 18:59
Tylko że. Varas tego tak nie zostawi. I będzie pewnie chodzić odwiedzać Rodiego. No ale można pokombinować, żeby robił to jakoś poza fabułą czy coś. I w czasie tych odwiedzin uznajemy, że nie rozmawiają o niczym poważnym, bo nie chce go stresować czy coś?
Luz, zaraz jak wyjdzie ze świątyni tu mu się coś złamie albo dostanie nożem pod żebro i znów wyląduje obok Rodiego.

Denadareth
Dahl, Bub, gotowi, by przejść do kolejnego rozdziału?
Zaczniemy go od początku, bo sytuacja ciutkę się zmieniła, więc, Dahl, skopiuj sobie swojego ostatniego posta w rozdziale II (chociaż raczej się nie przyda, bo już poznałaś Varasa) i go usuń i ja edytnę post wprowadzający.

Dahlien
Karta postaci:
Yvette
Jeśli chcesz to zrobić szybciej to wyślij mi go na PW a Bub może usunąć, bo już komputer wyłączyłam. Osobiście będę w stanie to zrobić dopiero jutro wieczorem, a nie chcę was blokować.

Ja wiadomo, że gotowa. Czas w końcu na lewatywę :D

Dahlien
Karta postaci:
Yvette
Bub, śmiało odpisuj teraz.

Denadareth
Karta postaci:
Arodean Sevaanu
Żeby zrobić podróż po wspomnieniach ciekawszą niż tylko infodump od MG, sądzę, że możemy to rozegrać Bub. Ofkors, jako że mówimy tu o przeszłości, to będę wdzięczny jeśli nie będziemy tworzyli paradoksów czasoprzestrzennych, typu że zabiłeś osoby, które obecnie żyją, ale zawsze możemy to zwalić na to, że pamięć, nawet/zwłaszcza na prochach jest zawodna.

Yvette, Dahl może za to mu czule szeptać podczas masażu i prowadzić go, nakierowywać pytaniami "Co widzisz, co czujesz, co się dalej wydarzyło, gdzie poszedłeś", a ja będę starał się odmalować obraz.

Może będzie to tragedia (wtedy utnę i walnę monolog MG), a może będzie fajnie :P

Dahlien
Karta postaci:
Yvette
Mogę mu szeptać do uszka, aż koszmarów dostanie

Bubeusz
Na razie musicie go nakierować na właściwe tory, bo trochę zboczył xP

Awatar użytkownika
Dahlien
Bubeusz pisze:
03 lis 2022, 14:35
... bo trochę zboczył xP
No co Ty nie powiesz? xD

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Hmm, nie wiem, czy to kwestia wieczornego zmęczenia, ale jestem thoroughly confused.

Dobrze rozumiem, że nie ustaliliśmy, gdzie jest księga? Taki był zamysł, jak rozumiem? Jeśli tak, to nie do końca rozumiem, jakie informacje Calisha ma sprawdzić z Allynem, bo za wiele nie zebraliśmy.

Bo, jak rozumiem, ta Szafranowa to budynek, w którym Varas/Rodi się ocknęli, nie budynek ukrycia? Czy both? Or am I missing something here?

Dahlien
Karta postaci:
Yvette
Yv uznała, że więcej nie pozwoli męczyć Varasa.
I jeśli to nie to miejsce to będzie miała problem, ale trudno xD

Ale ona uznała, że pod tymi informacjami mieszczą się właśnie dane dotyczące ukrycia księgi. Jeśli jest w błędzie to cóż... oberwie się jej? A może Varas sobie przypomniał, tylko nie powiedział tego głośno? Who knows?

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
Dobrze rozumiem, że nie ustaliliśmy, gdzie jest księga?
Dobrze rozumiesz. Byliśmy o trzy zdania od ustalenia, gdzie jest księga xD
Taki był zamysł, jak rozumiem?
Nie, nie było takiego zamysłu xD Samo się potoczyło ^^'
jakie informacje Calisha ma sprawdzić z Allynem
Trudna sprawa ogólnie. Ogólnie mam trzy opcje:
1. Albo edytuję któregoś z postów i wciskam tam info o schowaniu księgi.
2. Albo Calisha wie więcej zarówno o sprawie lub/oraz o działaniu narkotyku i dlatego ta jego paplanina jej wystarczyła. Na przykład, jeśli wynikło, że Rodi schował tę księgę tuż przed wejściem do tego strychu gdzie spali, to musi ona być niedaleko i Varas, zobaczywszy to miejsce, teraz już na spokojnie przypomni sobie.
3. Calisha okazała wyjątkową wyrozumiałość i po prostu uznała, że dopyta Varasa potem. Bo wie, że skoro narkotyk wydobył już tak wiele, to mogą, opowiadając mu to, na trzeźwo nakierować go na te wspomnienia i spokojnie dotrzeć do dalszych wspomnień.

Anyway still, nie mając dokładnej lokalizacji, nie za bardzo mogą sprawdzać to miejsce. Ale z drugiej strony - nie spodziewali się chyba, że Varas poda im dokładną lokalizację co do metra? Pamiętajmy, że to była jedynie próba z niepewnym efektem i powinni być też wdzięczni za każdy skrawek info, jaki się ukazał.
Tak czy tak średnio to wygląda, że kapłanka wyprasza Opiekunkę i wydaje jej polecenia. Brakowałoby trochę bardziej szczegółowego rozmówienia się Calishy z Yvette, zanim Biała Opiekunka opuści pomieszczenie.
ta Szafranowa to budynek, w którym Varas/Rodi się ocknęli, nie budynek ukrycia? Czy both? Or am I missing something here?
Ta Szafranowa to miejsce, które podał im Task'shamtczyk, aby tam przynieśli księgę.
I możemy domniemywać, że nie przynieśli, skoro wrócił do nich w nocy. Nie wiem, czy ona cokolwiek daje, ale mogą tam wysłać Allyna i to sprawdzić.
No a generalnie budynek, w którym spali, jest im znany, to akurat pamiętają już dobrze.
Kasia pisze:A może Varas sobie przypomniał, tylko nie powiedział tego głośno?
Dokładnie. On już miał to opowiedzieć nawet. Pytanie, czy jak się obudzi, to będzie to pamiętał. Sądzę, że nie, ale zarzucając go tymi strzępkami opowieści, które usłyszałyście, naprowadzicie go i dotrzecie do tego, na pewno.

Ale zjebka od Calishy też by mogła wjechać.. xDD

Dahlien
Karta postaci:
Yvette
Oj zjebka od Calishy akurat powinna się pojawić. Bo Yv świadomie przerwała rytuał kończąc to wszystko. Bo uznała, że Varas wystarczająco się namęczył.
I tak. Ona ją dosłownie wyprosiła. Bo uznała, że nawet jeśli potrzebują tej wiedzy to nie da tak krzywdzić Varasa.

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Ok, mnie nie będzie chyba do poniedziałku, więc możecie się bawić razem, Dahl, jak zawsze, jest co-MG i wie co robić.
Have fun!

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
Hah.... Ta akcja mnie rozwala xD Dajcie znać, czy nie za dużo na raz. Jak coś, to zedytuję posta.

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Dahl, Bub, żarty żartami, ale jak bardzo się czujecie przeze mnie zgnojeni? Bo chciałbym uwalić Was trochę bardziej, ale nie chcę byście przestali się bawić.

Bubeusz
Karta postaci:
Varmadijr ef Kajjen
Kurwa psie jebany, niech no cię spotkam na fabule!

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
Sorry Den, mam ostatnio problemy z utrzymaniem go na wodzy xP

Jak dla mnie - spoko. I tak nastawiam się na spotkanie z cieniami, wieśniarami, narkotykami, dachówką i innymi takimi, więc mam jeszcze duży zapas negatywnych oczekiwań ;)

(tylko tak czysto pragmatycznie obawiam się, że jak go zmasakrujesz, to dołączy do Rodiego i zgnije w domu niespokojnej starości, a byłoby fajnie jeszcze coś potem pograć, z wszystkimi kończynami)

Dahlien
Karta postaci:
Yvette
Dawaj te straż, która chce nas aresztować. Wiem, że chcesz xD

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Mówisz i masz ;)
Żyję po to, by spełniać Wasze życzenia :)

ODPOWIEDZ