RPGowanko

Toczą się tu obywatelskie dysputy o filozofii, sztuce i inne takie takie.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Trenaas
W sumie zakładam wątek z pobudek czysto egoistycznych, bo chcę coś załatwić, aleee może kiedyś się też przyda do innych rzeczy, do dyskutowania o rpg, umawiania się, czy coś :P

Otóż zakupiłem sobie Pathfindera 2ed, bo naszła mnie nostalgia na oldschoolowe łażenie po lochach i napierdzielanie się z mobkami. Podręcznik główny ma ponad 600 stron i choć coś tam ogarnąłem, to fajnie by było to sprawdzić w praktyce. Niestety w moim otoczeniu nie ma nikogo, kto ogarnia ten system, a chciałbym się z nim zaznajomić od strony grania, zanim coś bym próbował sam grzebać. I tu pojawia się pytanko: czy ktoś z Was może ogarnia i czy byłby w stanie poprowadzić jakiegoś jednostrzała online, żebym mógł zobaczyć jak to jeździ w praktyce? :P

Awatar użytkownika
Denadareth
Ugh, pamiętam, że mnie Pathfinder 2ed odrzucił. Jedynka była prosta jak budowa cepa (chociaż miała swoje wady wzięte z drugiej edycji), ale dwójka... bo ja wiem, wydała mi się jakaś przekomplikowana. Nie zajmowałem się nim długo, więc na pewno bym ogarnął co i jak, ale jakoś nie był dla mnie specjalnie user friendly.

Hein jest naszym expert MG tutaj, może on powie coś więcej?
Veni, rescripsi, discessi

Awatar użytkownika
Trenaas
Dla mnie też 1ed była bardziej przyswajalna, ale to dlatego, że nagrałem się w dedeczki 3.5 w gimbazie. 2ed ma ciekawe pomysły, ale podręcznik rzeczywiście jest opasły i jakoś tak dziwnie sformatowany, że budzi konfuzję.

ODPOWIEDZ