Muzyka Nimnarejczyka, czyli czego słuchacie? :)

Toczą się tu obywatelskie dysputy o filozofii, sztuce i inne takie takie.
ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Karv
Ale przekrój, Agon. :D

Ja w sumie od premiery kilka razy dziennie katuję nowy singiel BMTH.

Awatar użytkownika
Bubeusz
Ja to jednak ciągle żyję wspomnieniami :)

1 - Ten klip mi się mega kojarzy z Borysadą. Ciekawe, czemu... :P
2 - Jak będę starym Bubem, to kupię chatę w jakiejś hiszpańskiej wiosce i będę spędzał emeryturę jak ta pani.
3 - Gościu w 0:58 ma w sobie coś z Nevrasta xD A tak poza tym, to ten kawałek jest lekiem na wszelką depresję.
4 - "Cyganie niczym diamenty pośród latynoskich gangów" - no czyż to nie jest poezja xD Ale barrio mają fajne, chciałbym kiedyś pomieszkać w takim.

5 - I na koniec trochę spokoju, wczuty, żeńskiej energii, duchowości. To nie jest piosenka. To jest transcendentne przeżycie. To jest dla mnie jak credo.

Awatar użytkownika
Dahlien
A ja Wam zapodam tak! Bo ryj się sam śmieje jak tego słucha człowiek xD

https://www.youtube.com/watch?v=vnwSeQKkyiE

Awatar użytkownika
Morok
Zero Gravity (Rebirth and Evolution) — zwykle nie słucham tak mocnego brzmienia, ale polecam album dla inspirujących duchowych przesłań wplecionych w kosmiczne motywy. "Decoding the Multiverse" najbardziej rezonuje ze mną i z historią moich poszukiwań.
Postać: Morok

Awatar użytkownika
Fristron
U mnie ten moment roku zwykle upływa pod znakiem nowych soundtracków z Broadwayu, i nie inaczej jest tym razem. Dokładniej oglądając tegoroczne Tony Awards zostałem zmieciony występem Joaquiny Kalukango (dostępny na YouTubie fragment występu i cała piosenka). Czekam na pełny soundtrack.

Oprócz tego bardzo lubiana przeze mnie Regina Spektor wydała właśnie po paru latach przerwy nowy album, z tą perełką z niespodziewanym twistem.

Aha, i Within Temptation od jakiegoś czasu przestało wydawać płyty, a zaczęło same single. Co drugi jest dobry. Nowy jest co drugi. (Chociaż do Entertain You się nie umywa.)

Awatar użytkownika
Bubeusz
Pamiętasz Frist, jak mi sprzedałeś Closterkellera? :D To dzięki Tobie poznałem ten cały gotycki świat i do dziś czasem mi się coś tam w łebku odpali i sobie puszczam niektóre kawałki z sentymentu.

https://www.youtube.com/watch?v=c3zHh_Au3WU - np to :) Klasa, głębia i emocja, której już nie mają młode gwiazdeczki...

Awatar użytkownika
Fristron
Bubeusz pisze:
13 lip 2022, 21:40
Pamiętasz Frist, jak mi sprzedałeś Closterkellera? :D To dzięki Tobie poznałem ten cały gotycki świat i do dziś czasem mi się coś tam w łebku odpali i sobie puszczam niektóre kawałki z sentymentu.

https://www.youtube.com/watch?v=c3zHh_Au3WU - np to :) Klasa, głębia i emocja, której już nie mają młode gwiazdeczki...
Pamiętam :D Rzadko już wracam do Clostera, ale parę piosenek nadal bardzo lubię. (Najbardziej "W Moim Kraju", które przerażająco dziś jest jeszcze bardziej aktualne niż wtedy xD ). I, tego możesz nie znać, na ostatniej płycie był fajny singiel.

Awatar użytkownika
Bubeusz
Ale dziwnie się tego słucha - niby znane, a nieznane xD

Żeby tak nieco ocieplić klimat, dorzucam moją ulubioną piosenkę Playing For Change - genialnej inicjatywy łączącej świat muzyką o przewodniej tematyce hippisowskiej (miłość, pokój, współpraca itd). Kto nie zna, niech koniecznie pozna!
Satchita

ODPOWIEDZ