Wprowadzenie do wrót Fantasmagorii

Eine kleine Session von Herr Heinreich!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heinreich
Pozdrawiam drogich czytelników.
Chciałem podziękować z góry za okazje w stworzeniu własnego małego projektu tu na Złotej Ulicy. Nimnaros jest miejscem w którym czuje się bardzo komfortowo i nie sądziłem, że uda mi się takowe znaleźć wśród bezkresnych czeluści internetu. Będę starał się zapewnić wszystkim jak najlepszą rozrywkę. Liczę na naszą owocną współpracę.

Senna Piwnica jest miejscem w którym tworzone będę opowieści traktowane niczym sny. Opowieści te będą miały charakter pisemnej sesji i będą dzielić się na 3 rodzaje. Każda z nich będzie miała swój własny styl pisania, swój własny świat oraz własny charakter. Wyglądają one następująco:

Drzemka - Krótkie sesje nie wymagające tworzenia kart postaci ani większych przygotowań. Chętni zgłaszają się i natychmiast rzucani są w wir wydarzeń, musząc wczuć się w scenariusz.

Sen - Standardowej długości opowieść, wymagająca stworzenia krótkiego konceptu postaci, najczęściej odpowiadając na kilka pytań. Choć sesja ma swój jasny początek i koniec, to wciąż może obrać nieortodoksyjny kierunek dzięki graczom przez co może zakończyć szybko niczym drzemka lub pogrążyć się w meandrach głębokiego snu.

Głęboki Sen - Wymagająca starannie utworzonych postaci, opowieść stworzona z myślą o braku klarownego końca. Sesja ta może nigdy nie doczekać się swojego końca lub może go też nie mieć na pierwszym miejscu. Może to i lepiej. Jeśli coś jest dobre to czemu ma się to zakończyć?

Każda z sennych sesji będzie miała swój oddzielny temat, do którego każdy może się zgłosić.
Każda z nich może przejawiać w sobie motyw abstrakcji jaki często możemy doświadczyć we własnych snach.
Każda z nich będzie mieć swoją własną zaimplementowaną mechanikę.
Każda z tych opowieści liczyć będzie na dobrą zabawę.

Zapraszam. Senna Piwnica czeka właśnie na ciebie.
Dano nam sen, abyśmy pamiętali o życiu, i śmierć, abyśmy zapomnieli o śnie.

Awatar użytkownika
Heinreich
Po każdej ukończonej Drzemce, Śnie lub Głębokim Śnie uczestnicy będą otrzymywać Klepsydry. Klepsydra jest swego rodzaju walutą w Sennej Piwnicy i można za nią zakupić unikalne dodatki do istniejących sesji lub stworzyć za ich pomocą zupełnie nowe. Ilość otrzymywanych klepsydr zależna jest od rodzaju sesji jaką się odbyło, zaangażowania uczestników oraz długości jej trwania. Za Drzemkę otrzyma się najmniejszą ilość(1-9), za Sen dostaje się całkiem sporą liczbę(10-99), a za Głęboki Sen, jeśli znajdzie się sposób by ją zakończyć, ogromną ilość klepsydr(100-???).
Klepsydry można wykorzystać w dowolnym momencie i w dowolnej sesji. Wydawanie klepsydr następuje w tym temacie. Cennik wygląda następująco.
2 Klepsydry - Wzmocnienie postaci w dowolnym wyznaczonym aspekcie na jeden post(turę)

5 Klepsydry - Dołączenie do swojej postaci dowolnego przedmiotu(w granicach rozsądku), który znajdzie w sesji

10 Klepsydr - Następna akcja wykonana przez swoją postać odnosi sukces, tudzież pozytywny wynik

10 Klepsydr - Drzemka na życzenie(o dowolnym wyznaczonym temacie)

20 Klepsydr - Dołączenie do dowolnej rozgrywającej się sesji jako istniejąca lub nowa postać

30 Klepsydr - Sen na życzenie(o dowolnym wyznaczonym temacie)

50 Klepsydr - Głęboki Sen na życzenie(o dowolnym wyznaczonym temacie)
Obrazek

Obecna ilość klepsydr wśród uczestników:

Dahlien - 3
Bubeusz - 2
Karv - 4

Awatar użytkownika
Bubeusz
Czy my możemy się w tym temacie wypowiadać? Bo jeśli tak, to ja bym chciał napisać: "Jeeeej! xD"
A jeśli nie, to daj znać, usunę tego posta xP

Awatar użytkownika
Heinreich
Drogi Bubeuszu.
Nie widzę ku temu żadnych przeciwskazań. Zarówno ty jak i każdy inny użytkownik może tutaj pisać swoje opinie oraz pytania. Miło będzie zobaczyć co macie do powiedzenia.

Z wyrazami szacunku
Heinreich

Awatar użytkownika
Denadareth
Hmm, skoro można pisać opinie... nowy obrazek trochę średnio pasuje, pod tym względem, że całe forum ma poziome a ten jedyny jest pionowo.
Veni, rescripsi, discessi

Awatar użytkownika
Denadareth
Hmm, chyba nie ma tematu do dyskusji, więc tutaj zapytam:
Lorkum rzucił się do niego z mieczem, co zaczęło między nimi zacięty pojedynek szermierczy na śmierć i życie. Ravina nie mogąc za bardzo wspomóc kompana postanowiła usłyszała kolejne kroki na schodach i zaczaiła się, a gdy tylko wyszedł kolejny zbrojny, ta rzuciła się na niego z pazurami powalając na podłogę. Zaczęli szarpać się i siłować by zabić drugiego.
W tym czasie Lorkum patrzył się na całe zdarzenie nie wiedząc jak ma zareagować. Najwyraźniej potrzebował jakiejkolwiek instrukcji od Tavira by móc jakoś zadziałać.
To Lorkum rzucił się do walki czy zamarł i się gapił? I nie wspomniałeś o Teorazie, więc domyślam się, że gdzieś się potknąłeś i gdzieś tam jego imię powinno być zamiast Lorkuma, chyba że to ja czegoś nie skumałem?

Awatar użytkownika
Heinreich
Mój błąd. Edytowałem posta już.

Awatar użytkownika
Denadareth
Hmm, Dahl, Bub - można uznać, że w Wiedźmach podjęliśmy decyzji i prosimy o wkład MG czy coś jeszcze zostało?

Awatar użytkownika
Dahlien
Ubij Gnildę xD

ODPOWIEDZ