Chciałem podziękować z góry za okazje w stworzeniu własnego małego projektu tu na Złotej Ulicy. Nimnaros jest miejscem w którym czuje się bardzo komfortowo i nie sądziłem, że uda mi się takowe znaleźć wśród bezkresnych czeluści internetu. Będę starał się zapewnić wszystkim jak najlepszą rozrywkę. Liczę na naszą owocną współpracę.
Senna Piwnica jest miejscem w którym tworzone będę opowieści traktowane niczym sny. Opowieści te będą miały charakter pisemnej sesji i będą dzielić się na 3 rodzaje. Każda z nich będzie miała swój własny styl pisania, swój własny świat oraz własny charakter. Wyglądają one następująco:
Drzemka - Krótkie sesje nie wymagające tworzenia kart postaci ani większych przygotowań. Chętni zgłaszają się i natychmiast rzucani są w wir wydarzeń, musząc wczuć się w scenariusz.
Sen - Standardowej długości opowieść, wymagająca stworzenia krótkiego konceptu postaci, najczęściej odpowiadając na kilka pytań. Choć sesja ma swój jasny początek i koniec, to wciąż może obrać nieortodoksyjny kierunek dzięki graczom przez co może zakończyć szybko niczym drzemka lub pogrążyć się w meandrach głębokiego snu.
Głęboki Sen - Wymagająca starannie utworzonych postaci, opowieść stworzona z myślą o braku klarownego końca. Sesja ta może nigdy nie doczekać się swojego końca lub może go też nie mieć na pierwszym miejscu. Może to i lepiej. Jeśli coś jest dobre to czemu ma się to zakończyć?
Każda z sennych sesji będzie miała swój oddzielny temat, do którego każdy może się zgłosić.
Każda z nich może przejawiać w sobie motyw abstrakcji jaki często możemy doświadczyć we własnych snach.
Każda z nich będzie mieć swoją własną zaimplementowaną mechanikę.
Każda z tych opowieści liczyć będzie na dobrą zabawę.
Zapraszam. Senna Piwnica czeka właśnie na ciebie.
Dano nam sen, abyśmy pamiętali o życiu, i śmierć, abyśmy zapomnieli o śnie.