Meta-rozmowy

Podziemia kopalni skrywają mroczną tajemnicę. Rozwiązanie zagadki pozostaje jedyną nadzieją dla mieszkańców wsi.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
Hej,

potraktujmy ten temat jako wątek do rozmów na poziomie meta - żeby nie ganiać się po czatach i privach.

Jak pewnie widzicie, wrzuciłem post. Starałem się choć odrobinę wyczuć Wasze postaci, ale po samej KP trudno to zrobić w stu procentach. Jeśli uważacie, że scena, w jaką wrzuciłem któregoś z Was, nie jest ok - dajcie śmiało znać.

Będę też bardzo wdzięczny, jeśli w pierwszych odpisach spróbujecie wrzucić trochę introspekcji albo jakiegoś innego tła, żebyśmy mogli lepiej wyczuć te postaci nawzajem. :)

No, ogólnie wychodzę z założenia, że mamy się tu wszyscy fajnie bawić i jak coś komuś nie pasuje, to forum ma taką piękną opcję jak "edytuj", której nie zamierzam się bać używać, jeśli zajdzie taka potrzeba. Feedback mile widziany!

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
Gwoli podsumowania, bo sam się pogubiłem w imionach i postaciach.

Osoby dramatu:
- Bruno - burmistrz, mężczyzna po czterdziestce z sumiastym wąsem.
- Malwia - Widząca, staruszka.
- Sam - mąż Rozalii, górnik, dowódca grupy górników.
- Sara - górniczka, jedyna kobieta w grupie górników, około 20.
- Rozalia - gospodyni z jednego z domów, obecni gości Savira.
- Peter - dzieciak, syn Rozalii i Sama, trawiony gorączką i dziwnymi czarnymi wybroczynami.
- Poborca podatkowy i jego dwóch przydupasów - przebrzydłe mendy.

Savir
Karta postaci:
Savir
Rozumiem, że Savir dostał historię. A jakieś wyniki magicznych oględzin?

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
O, racja! :>

No ale tutaj zdałbym się trochę na Twoje wskazówki - jakiego typu informacje można wydobyć takimi drucikami i machaniem nimi nad chłopcem? O czym chciałbyś się dowiedzieć?

Savir
Karta postaci:
Savir
Cóż, zaczniemy od tego że Savir obserwuje eter w klasycznie magiczny sposób. Na oko bada naturę magii, jeżeli taka działa na chłopaka.
Narzędzia jakich używa są przeznaczone do prazy zaklinacza. Pozwalają badać dokładnie natężenie, przepływ, stan i mieszaninę eteru. W jego pracy drobny odchył może czynić różnicę między ognistym mieczem a płonącym mieczem. Krótko mówiąc, usiadł do tego z magicznym odpowiednikiem miarki, wagi, miernika napięcia i suwaka logarytmicznego.

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
O cię pierun, to następny odpis w sierpniu, muszę to przemyśleć XD

Nie no, jutro spróbuję :)

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
Ok, no to coś tam stworzyłem. Bub mówi, że nie wywala koncepcji eteru na lewą stronę i nie wymaga przepisywania wiki na nowo.
Pytanie, czy odpowiada Twoim oczekiwaniom? :)

Savir
Karta postaci:
Savir
Jasne. Nie ma za dużo informacji, ale jest z czym pracować by zbadać sprawę dalej. Po pracy skrobnę odpowiedź.

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
Hej, dwie rzeczy:

- Razzan, jeśli Twoją aurę opisałem niewłaściwie, daj znać. Wywnioskowałem po KP, że skoro boi się magii i nie chce mieć z nią nic wspólnego, to pewnie i nie jest szczególnie rozwinięty w tym zakresie. Ale jeśli masz inny pomysł - daj cynk.
- Post, który wrzuciłem, może pchnąć akcję do jutra, ale chciałem zostawić furtkę na wypadek, gdybyście mieli jeszcze jakieś akcje do przeprowadzenia. Jeśli chcecie jeszcze z kimś zagadać, coś zrobić, gdzieś się rozejrzeć, to śmiało zadeklarujcie to w poście. Jeśli Razzan i Darg chcą jeszcze pogadać przed snem, żeby poeksplorować postaci, to też śmiało. Jeśli nie, to po prostu w następnej kolejce przeniesiemy się do rannej podróży do kopalni. ;)

Savir
Karta postaci:
Savir
Zanim posuniemy akcję do przodu, muszę wiedzieć jedną rzecz. Savir dwukrotnie już prosił o szczegółowy opis tej przypadłości i jej źródła u innych mieszkańców i dwukrotnie pytanie nie przyniosło odpowiedzi. Jest ku temu powód?
Savir zaczyna podejrzewać że tutejsi wcale nie szukają lekarstwa i pomocy.

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
Haha, Darg już dwukrotnie prosił o podanie szczegółów dot. niebezpieczeństw w kopalni i też nic nie usłyszał xD

Ta sesja jest creepy od samego początku xP

Savir
Karta postaci:
Savir
It's not a mine. It's a tomb.

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
Damn, przyłapany! :)

Wrzucę zatem posta z większą liczbą informacji. I kajam się, bo trochę chęć odpisania bez dłuższej przerwy wygrała z możliwością bardziej rzetelnego przygotowania odpisu. Dzięki za zwrócenie na to uwagi. Mam nadzieję, że do końca tygodnia uda mi się sieknąć wyczerpujący odpis. :)

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Nie chcę Cię podpuszczać, Bub, ale ja bym Karva za to zbanował.
Veni, rescripsi, discessi

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
O, Den w Szpili? ;) Czyżbyś chciał dołączyć? ;)

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Chcieć to może i bym chciał, ale póki co wolę w więcej sesji nie wchodzić. Jestem tu tylko po to, by przeszkadzać i lobbować za zbanowaniem Karva.

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
Hmmm.. Też fajnie xD

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Ale przypominam, że dział dalej nie ma opisu na głównej!

Savir
Karv pisze:
19 lip 2022, 9:32
Damn, przyłapany! :)

Wrzucę zatem posta z większą liczbą informacji. I kajam się, bo trochę chęć odpisania bez dłuższej przerwy wygrała z możliwością bardziej rzetelnego przygotowania odpisu. Dzięki za zwrócenie na to uwagi. Mam nadzieję, że do końca tygodnia uda mi się sieknąć wyczerpujący odpis. :)
Nie, nie poprawiaj tego. Podoba mi się nasza teoria spiskowa. To na pewno szaleni kultyści poświęcający ludzi żarłocznemu bytowi z kopalni.

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
Lepiej? :P

Bubeusz
Karta postaci:
Darg
Extra bomba

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
Razzan, będziesz jeszcze z nami grał? :)

Awatar użytkownika
Razzan
Karta postaci:
Razzan
A będę. Tylko przyznam, że wakacje mnie zmęczyły bardziej, niż się spodziewałem i dopiero dziś się regeneruję. Nie traćcie nadziei!

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
No ja to tak trochę powoli tracę. Ale jeszcze mam rezerwę *patrzy na licznik nadziei*.
Kiedy zatankujemy?

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
A rozważasz dogranie tego solo?

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
^^ Mogę, ale trochę byłoby słabo, stracić dwóch z trzech graczy, zanim w ogóle doszliśmy do Szpili.

Może otwórz nowy nabór? ^^

Awatar użytkownika
Karv
Karta postaci:
Karv
W sensie po prostu dla Heina, Dena i Kasi? xD

Awatar użytkownika
Dahlien
Karta postaci:
Dahlien
Jestem w trakcie tworzenia nowej postaci. Powiedz, że potrzebujesz, a przyspieszę sprawę xD
Tylko trzeba będzie mi streścić Szpilę, bo przyznam, że czytałam tylko początek.

Awatar użytkownika
Bubeusz
Karta postaci:
Bubeusz
Tutaj się jeszcze nic więcej niż początek nie zadziało xD Wiemy tyle co na początku, że coś się czai w Szpile i mamy tam schodzić jak debile.

A z takich najnowszych wydarzeń, to w kurniku jebie jak skurwesyn.

Wbijaj Kasiu, będzie fajnie! xD

Awatar użytkownika
Denadareth
Karta postaci:
Denadareth
Ja do kolejnej sesji na razie się nie garnę ;) chociaż obecność Dahlien kusi ;)

ODPOWIEDZ